Mantan näyttelyuutisia

Parkanon ryhmänäyttelyssä 4.2.2017 Manta sai 9 kk:n iässä ensimmäisen SERTinsä ja oli ROP. Tuomarina oli  Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.

Turun KV-näyttelyssä  22.1.2017 Manta sai junioriluokassa arvosanan ERI ja todella hienon arvostelun tanskalaiselta tuomarilta, Svein Björnesiltä:
"9 months. Very fem. female. Square. Very nice in size, type but still young. Very nice head, expression. Exc. stop, muzzle. Nice underjaw. Nice dark eyes. Fine neck, shoulder, forequarters, ribcage, topline and tailset. Nice hindquarters.Little soft in coat still. Very nice in movement, energy and parallel."

Messukeskuksen VOITTAJA Puppy Show -näyttely 11.12.2016 oli Mantan ihan ensimmäinen näyttely. Ja hienosti meni: Manta oli ROP-pentu. Tuomarina oli Maarit Hassinen.

Manta arvostelu Puppy Winner / Maarit Hassinen:
"Ryhdikäs reipas narttupentu, jolla hyvin lupaava pään muoto. Kauniit korvat. Erinomaiset silmät. Hyvin asettunut kirsu. ja kaunis alaleuan kaari.Sopusuhtainen kaula. Lupaava rungon muoto. Hyvä ylälinja ja häntä. Sopusuhtainen luusto ja kulmaukset. Karkea karva tulossa."

Pentuja!

20.04. 2016 Tiineysvuorokausia oli takana vasta 58, kun Muru sai tarpeekseen.
Muru synnytti vaivattomasti ja nopeasti 5 pentua (1 pojan ja 4 tyttöä).

Syntymäpainot olivat tasaiset: 185, 175, 165, 152 ja 141 grammaa.

Varmoin ottein Muru tarttui heti mamman roolin tehtäviin. Omistautui pennuilleen niin, ettei malttanut lainkaan poistua pentulaatikosta kolmen ensimmäisen päivän aikana (kuin kannettuna). Hienosti ensikertalaiselta!

Valitettavasti 2 vrk:n kuluttua huomasin, ettei pienellä pojalla ollut kaikki hyvin. Vatsanpeitteiden läpi puski tavaraa, jonka olisi syytä tulla toisesta paikasta ulos. Niinpä raskain mielin ja surusydämin jouduin viemään tuon muutoin niin täydellisen griffonin pennun lopetettavaksi.  

Onneksi muut pennut kasvavat ja voivat hyvin. 

 

Onnenmuruset synt. 20.04.2016 4 tyttöä (kuvassa 3 vrk) Pentueen vanhemmat: Herttainen Harald = Onni <3 Rus Kornels Solnyshko Darina = Muru

Onnenmuruset synt. 20.04.2016 4 tyttöä (kuvassa 3 vrk)
Pentueen vanhemmat:
Herttainen Harald = Onni <3 Rus Kornels Solnyshko Darina = Muru

Lääkärintarkastuksessa kaikki ok

Aamupakkasten jälkeen päivä oli tänään aurinkoinen ja ihana. Pennut saivat kirmata pihalla, kun hanki kantoi pienet tassut.

Seitsemännen viikon alkamisen kunniaksi kävimme tänään eläinlääkärintarkastuksessa. Kaikilla oli kaikki hyvin. Pennut käyttäytyivät kiltisti ja antoivat lääkärin tehdä huolellisen tarkastuksen. Nyt on sirut niskassa ja tunnistetiedot rekisteritiedoissa.  Sen verran jännittävä kokemus oli, että uni maistui makeasti autoajelun päätteeksi. 

 

Tuoksuu keväälle

Tuoksuu keväälle

Tammipennut syntyivät 11.01.2016

Beemon ja Takun pennut 2+2

Beemon ja Takun pennut 2+2

Beemon (Herttainen Hebe) ja Takun (Marjaniemen Duc D'Amitie) pennut syntyivät su:n ja ma:n välisenä yönä 11.1.2016.

Kaksi potraa black&tan -poikaa ( 197 gr ja 179 gr)  ja kaksi punaruskeaa tyttöä (170 gr ja 142 gr).

Kaikki meni hyvin, vaikka ensimmäinen poika ei pitänyt mitään kiirettä. Kun synnytys oli ollut käynnissä jo pitkään, ja selviä supistuksiakin oli ollut jo kolmatta tuntia eikä tulosta syntynyt, niin ajelimme varmuuden vuoksi Viikkiin varmistamaan. ettei "pienisuuri" ollut jäänyt jumiin. Sisäänkirjautumisen ollessa vielä kesken öinen autoajelu tuotti toivotun tuloksen ja pentu syntyi omin avuin kuljetuskoriin. Kaikki oli hyvin ja lähdimme kotimatkalle. Muut pennut syntyivätkin sitten oman kodin rauhassa tasaisin välein aamuyön tunteina.